Is je kantoor, woning of bedrijf toe aan een vernieuwde, frisse uitstraling? Dan kun je dat bereiken door een systeemplafond te (laten) monteren. Systeemplafonds kunnen in elke ruimte worden geplaatst. Denk bijvoorbeeld aan woonruimtes, bedrijven, kantoorpanden, scholen, maar ook sportscholen of zwembaden kunnen voorzien worden van een systeemplafond. Doordat je keuze hebt uit verschillende soorten en maten is een systeemplafond altijd een goede keus.

Wat is een systeemplafond

Een systeemplafond is een plafond waarbij door middel van plafondplaten, profielen en ophangers een geheel nieuw en fris plafond wordt gecreëerd. Het plafond komt lager te liggen dan het originele plafond. In de ruimte die tussen het originele en het systeemplafond ontstaat, kunnen leidingen en bedradingen makkelijk weggewerkt worden. De montage van systeemplafonds is snel en eenvoudig. Dat zou je zelf kunnen doen, maar je kunt het ook overlaten aan een team van professionals. Dit heeft als voordeel dat jouw dagelijkse werkzaamheden gewoon door kunnen gaan, want een montage brengt weinig overlast met zich mee.

Voordelen systeemplafond

Wanneer je kiest voor een systeemplafond brengt dat vele voordelen met zich mee:

  • Bestaande leidingen en bedradingen worden netjes weggewerkt, maar blijven makkelijk te bereiken
  • Systeemplafonds hebben een geluiddempende en isolerende werking
  • Kleine beschadigingen aan de plafondplaten kunnen makkelijk verholpen worden
  • De plafonds kunnen snel en eenvoudig gemonteerd worden
  • De ruimte ziet er weer fris en netjes uit

Door een systeemplafond te monteren, creëer je een nette en professionele ruimte met een frisse uitstraling. Doordat het plafond een isolerende werking heeft, leidt dit tot een lagere energienota. Daarnaast draagt de geluiddempende werking van het systeemplafond bij aan een prettige werksfeer.

De mogelijkheden van een systeemplafond

Wanneer je kiest voor een systeemplafond zijn er verschillende mogelijkheden in de indeling, afmetingen, kleuren en materialen. De meest gangbare maten van de plafondplaten zijn 60×60 of 60×120, maar ook andere maten zijn mogelijk. Ook heb je de keuze uit drie soorten systeemplafonds:

  • inlegplaat
  • doorzakplaat
  • verdekt uitneembare plafondplaat

Bij de inlegplaat ligt de plaat op het profiel. Bij de doorzakplaat ligt de plafondplaat wat lager dan het systeemplafondprofiel. Dit geeft een wat luxere uitstraling. Wanneer je kiest voor de verdekt uitneembare platen, dan is het profiel helemaal niet zichtbaar.

Welke keuzes je ook maakt voor je systeemplafond: je bent altijd verzekerd van een frisse, professionele uitstraling van je pand!

Systeemplafonds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *