Tips voor het bouwen aan huis
Wie een eigen huis bezit of wil kopen krijgt er vroeg of laat mee te maken dat er verbouwd moet worden of dat je hierover zit te twijfelen. Zoals niet vaak genoeg gezegd kan worden is voorbereiding het halve werk. Bij iedere verbouwing is het dan ook belangrijk dat jij je goed voorbereidt en weet waar je aan begint. Op deze pagina daarom een aantal tips die je snel kunnen helpen.

Waarover na te denken bij een verbouwing
In 2017 zijn er veel nieuwbouwwoningen bijgekomen in Nederland en verwacht wordt dat dat in 2018 ook weer zo zal zijn. In 2017 zijn het aantal nieuwbouwwoningen maar liefst met 14 procent gestegen. Ga jij voor een nieuwbouwwoning? Dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Moet de woning nog worden gebouwd? Bepaal dan je eigen woonwensen en bespreek alle mogelijkheden met de makelaar. Door middel van meer- en minderwerk laat je jouw woning bouwen zoals jij wilt dat deze wordt. Tijdens het bouwen is het verstandig om geregeld even langs te gaan bij de bouwplaats, zodat je zeker weet dat alles op de juiste manier en volgens planning verloopt.

Bij een verbouwing willen de meeste mensen zoveel mogelijk zaken zelf regelen. Dat is een goed idee, mits je weet wat je doet natuurlijk. Door zelf te bouwen kies je zelf de materialen en niet de aannemer. Je bespaart een hoop geld door voordelig de bouwmaterialen te kopen die jij nodig hebt. Je bepaalt zelf hoe snel je bouwt en bovendien bespaar je de kosten voor het inhuren van personeel. Waar veel mensen echter de fout mee ingaan is dat zij te veel zelf willen regelen om kosten te besparen. Mocht het gebeuren dat je in een later stadium erachter komt dat iets niet goed is gebouwd wat schade veroorzaakt of kan veroorzaken dan sta je in de meeste gevallen voor een nog hogere kostenpost.

Tot slot is het budget een van de belangrijkste factoren bij het bouwen. Zodra een bepaalt financieel plaatje niet mogelijk is dan gaat de hele planning vaak niet meer door. Breng voor jezelf alle kosten in kaart. Denk aan het bouwmateriaal, inhuren van een aannemer, leges voor vergunningen, bouwrente, kosten voor een architect en nog meer. Kortom, breng alle kosten in kaart die in je opkomen.

Tips voor het bouwen aan huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *