Droom jij ook van je eigen landhuis met een superluxe uitstraling? Wie niet?! Helaas zal deze droom niet voor iedereen realiteit worden, maar dat wil nog niet zeggen dat we ons eigen huis niet kunnen omtoveren tot een luxe omgeving. Als je goed let op de inrichting van een dure inrichting, dan zal je zien dat het allemaal in de sfeer van de meubels en accessoires zit – de details en de afwerkingen. De stijl straalt een air van luxe en rijkdom uit. En dat kan natuurlijk geïntegreerd worden in elk interieur en in elk budget..als je weet hoe!

Kies een middelpunt

Elke luxe inrichting heeft één ding gemeen: elke ruimte heeft zijn eigen middelpunt. Een soort punt van focus. Dit is een groot voorwerp wat de show steelt. Denk aan een heel groot vloerkleed, een gigantische hanglamp of een enorm kunstwerk aan de muur. Zo’n kunstwerk kan bijvoorbeeld een mooie ingelijste print zijn. En wees niet bang dat dit te duur is: je kan op internet goedkope prints kopen en laten uitprinten in groot formaat. Hang deze aan de muur en je hebt een budget kunstwerk! Zorg ervoor dat elke ruimte één focuspunt geeft, anders wordt het te overweldigend.

Subtiele details

Het zit allemaal in de subtiele details wanneer je kijkt naar een luxe interieur. Alles is mooi afgewerkt en de kleinste elementen en accessoires zijn op elkaar afgesteld. Sommigen kiezen ervoor om gouden details te nemen en laten zit terugkomen in accessoires, kunstwerken, bankpoten, staaldraad manden, en lampen. Maar ook elementen zoals kranen, trapleuningen en handvaten van keukenkastjes kunnen afgestemd worden op ge gewenste kleur! In een industrieel geïnspireerd interieur is het bijvoorbeeld heel mooi om zwart stalen details te hebben. Zwart deurbeslag en kozijnen zorgen er dan voor dat de look helemaal klopt en een luxe uitstraling krijgt, terwijl het echt niet veel hoeft te kosten.

Less is more

De meeste luxe interieurs bestaan uit grote ruimtes met hoge plafonds en vooral veel bewegingsvrijheid. De meubels hebben allemaal de ruimte en niks staat op elkaar. Als je werkt met een kleinere ruimte, dan is het wat lastiger om dat effect te creëren. De regel ‘less is more’ is dan van toepassing. Hoe meer meubels er in een ruimte staan, hoe drukker en kleiner deze lijkt. Zorg dus voor zo min mogelijk meubels, om een gevoel van meer ruimte te creëren. Hou je ook in met de accessoires en zorg ervoor dat alles minimalistisch is met rustige kleuren (wit, lichtgrijs, zwart, pasteltinten, aardtinten). Vermeid drukke prints.

Door het opvolgen van deze tips zal je merken dat je zelfs met een klein budget een luxe uitstraling kan creëren. Nu nog zorgen dat het opgeruimd blijft!

Luxe inrichting voor elk budget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *