Zou je graag meer kamers hebben in je huis? Of zou je een wat grote ruimte anders willen indelen? Een scheidingswand biedt de oplossing. Het maken van een scheidingswand is een klus die je uit kan besteden. Je zou ook zelf aan de slag kunnen gaan. Als je ervoor kiest om deze klus zelf te gaan klaren is het handig om van de voren na te denken over een aantal belangrijke zaken.

Een aantal belangrijke zaken

Ten eerste dien je een keuze te gaan maken betreffende het materiaal wat je gaat gebruiken. Een scheidingswand kan gemaakt worden van gipsplaten. Kies je voor dit materiaal dan ga je werken met staanders en liggers. Deze kunnen gemaakt zijn van metaal of hout. Omdat wanden van gips relatief licht zijn plaats je ze gemakkelijk op elke ondergrond. Ook zijn cellenbetonblokken een mogelijkheid. Deze zijn wat moeilijker op maat te maken dan gipsplaten. Dit is iets om rekening mee te houden. Verder zijn deze blokken gemakkelijk te hanteren.

Een andere scheidingswand

Er zijn vele soorten en maten verplaatsbare scheidingswanden verkrijgbaar. Denk eens aan een sierlijke wand in een klein huis waarachter een bed is terug te vinden. Ook in badkamers zijn dit soort wanden terug te vinden zodat je volop privacy hebt. Tevens zijn er wat grote exemplaren te koop waarmee je je huidige kamer snel omtovert in twee kamers. Creatief zijn in wat kleinere ruimtes kan de ruimte meteen een andere uitstraling geven. Op kantoren zijn dit soort wanden ook vaak terug te vinden. Op deze manier kunnen mensen wat rustiger hun werkzaamheden uitvoeren.

Decoratief doe

Een scheidingswand hoeft niet altijd alleen een praktische functie te hebben. Je kan er ook een bepaalde sfeer mee creëren. Een vintage wand gemaakt van bijvoorbeeld steigerhout kan de kers op de taart zijn in een kamer. Ook worden kamerschermen vaak als scheidingswand gebruikt. Deze schermen zijn in allerlei kleuren te vinden. Ook zijn er exemplaren met daarop mooie versieringen aangebracht. In sommige varianten zijn zelfs kleine ruitjes verstopt. Uiteraard is het ook mogelijk om het nuttige te combineren met het aangename. Als je op zoek bent naar een wand met het doel de ruimte te scheiden kan je deze maken of kopen zoals jij dat zelf zou willen. Een wand gemaakt van cellenbetonblokken of gips is ook op te fleuren met mooie afbeeldingen. Je kan er werkelijk alle kanten mee op!

 

Meer privacy in een handomdraai

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *