Over het verwijderen van kalkaanslag is al veel gezegd en geschreven. Waar de ene zweert bij afspoelen met koud water, pakt de ander het liever wat rigoureuzer aan met agressieve chemische schoonmaakmiddelen. Echter, de waterhardheid in Nederland is per plaats verschillend, waardoor de mate en de hardnekkigheid van de kalkaanslag ook per adres verschilt. Hierdoor kan een methode op het ene adres wel werken, en op het andere adres juist helemaal geen resultaat hebben. Omdat het lastig is om een manier te vinden die werkt voor jouw situatie, hebben wij een aantal methodes voor je op een rijtje gezet.

Huis-, tuin- en keukenmiddeltjes

Op het internet zijn wat betreft het verwijderen van kalkaanslag veel huis-, tuin- en keukenmiddeltjes te vinden. Zo kan je ervoor kiezen om kalkaanslag te verwijderen met cola. Dit heeft echter wel als nadeel dat naderhand alles plakkerig aanvoelt. Daarnaast is de kans op bruine aanslag vrij groot. Een andere manier om kalkaanslag te verwijderen is met behulp van schoonmaakazijn. Sommige mensen kiezen ervoor om het schoonmaakazijn te gebruiken in combinatie met kokend heet water, anderen gebruiken het liever puur. Kalk verwijderen met behulp van schoonmaakazijn werkt in de meeste gevallen vrij goed. Schoonmaakazijn kent echter ook een aantal nadelen. Zo is de nevel van schoonmaakazijn schadelijk en moet je deze niet inademen. Schoonmaakazijn heeft daarnaast een vrij zure lucht die door de meeste mensen als zeer onprettig wordt ervaren.

 

Chemische schoonmaakmiddelen

Alhoewel schoonmaakazijn officieel onder de chemische middelen valt, wordt dit toch vaak gezien als een huis-, tuin- en keukenmiddel. Wellicht wordt deze reputatie veroorzaakt door de lage prijs van dit product. Wanneer men aan chemische, ontkalkende schoonmaakmiddelen denkt, wordt er vaak gedacht aan zeer agressieve schoonmaakmiddelen. Dit hoeft echter niet per se het geval te zijn. Sommige ontkalkende schoonmaakmiddelen zijn milder en hebben toch het gewenste effect. Welk schoonmaakmiddel de beste keuze is voor jouw situatie is echter een kwestie van proberen. Omdat de hardheid van het water per adres verschilt kan het voorkomen dat een bepaalt schoonmaakmiddel niet werkt voor jouw situatie.

 

Een definitieve oplossing

Ben jij de intensieve schoonmaakbeurten zat en wil je voorgoed verlost zijn van kalkaanslag? Dan is een waterontharder de beste keuze. Door een waterontharder in jouw woning te laten plaatsen is kalkaanslag voorgoed verleden tijd. Het sanitair, de tegels van de badkamer, jouw bestek, het servies, het glaswerk, met een waterontharder krijgen alle objecten in jouw woning hun originele glans weer terug. Een waterontharder wordt direct na de watermeter geplaatst, zodat je overal in huis kunt genieten van 100% kalkvrij water. Naast het feit dat een waterontharder ervoor zorgt dat er geen kalk meer bijkomt, zorgt het ook dat de nog aanwezige kalk helemaal verdwijnt. Dankzij de ontkalkende werking van onthard water verdwijnt de achtergebleven kalkaanslag als sneeuw voor de zon. Met een waterontharder is jouw grootste woonergernis, kalkaanslag voorgoed verleden tijd. Een krachtige waterontharder is onmisbaar in elk huishouden.

 

Drie manieren om kalkaanslag te laten verdwijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *