Koeltechniek is overal om ons heen. Wanneer je bijvoorbeeld in de supermarkt rondloopt, zie je de vleeswaren in de koeltoonbank liggen, haal je de sla uit de koelvitrinekast en pak je de frikandellen uit de diepvries. Ook op het terras bestel je een gekoeld drankje en krijg je er op een warme zomerdag ook nog verfrissende ijsklonten bij. Een verzamelterm voor al deze technische oplossingen om ruimtes, voorwerpen, stoffen en etenswaren koel te houden door er warmte aan te onttrekken en elders weer af te geven, is koeltechniek.

Koeltechniek in verschillende branches

Koeltechniek zien we terug in verschillende branches. Niet alleen horeca en supermarkten worden door professionals voorzien van koeltechnische installaties, ook in de industrie, de farmacie en bij slagerijen en bakkers zien we koeltechniek. Vaak worden deze koeltechnische oplossingen op maat ontworpen en geïnstalleerd door installatiebedrijven. Uiteraard zijn er ook kant-en-klare oplossingen te bestellen voor de verschillende branches. Bij de aanschaf van koeltechniek komen daarnaast ook nog in veel gevallen verschillende regels en wetgevingen kijken. Deze hebben bijvoorbeeld te maken met de bewaking van voedselhygiëne of voedselveiligheid. De erkende installateur kan je hier alles over vertellen en werkt dan ook volgens de huidige normen en regelgeving.

Onderhoud aan koeltechnische installaties

Onderhoud aan koeltechniek is erg belangrijk. Door je koeltechnische installaties goed te onderhouden, verleng je de levensduur van de installaties en voorkom je storingen. Ook voor de veiligheid en de energieprestaties van de installaties is onderhoud van groot belang. Voor al je koeltechniek in Hoogeveen neem je contact op met Nijmeijer Koeltechniek. Persoonlijk contact, korte communicatielijnen en begrijpelijke taal is waar Nijmeijer voor staat. Daarnaast kun je hier terecht voor het complete plaatje. Dat betekent dat Nijmeijer vanaf het eerste ontwerp tot en met de uiteindelijke realisatie voor je klaarstaat.

Heerlijk gekoelde frisdrank dankzij koeltechniek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *