Droom jij van een ruimere woning, maar wil je liever niet verhuizen? Dan kan je er voor kiezen om jouw huidige woning te verbouwen. Het verbouwen van een woning kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Zo kan je er voor kiezen om de woning op de begane grond uit te breiden met bijvoorbeeld een aanbouw of een erker. Het is echter ook mogelijk om één van de verdiepingen uit te breiden. Door een dakkapel te laten plaatsen verander je de zolder, die eerst alleen geschikt was voor opslag, in een handomdraai in een volwaardige kamer.

Over dakkapellen

Een dakkapel is een uitbouw van het schuine dakvlak. De uitbouw bestaat in de meeste gevallen uit een verticaal geplaatst raamkozijn, twee driehoekvormige zijwanden en een dak. Dit dak kan plat zijn, maar het is ook mogelijk om een zadeldak, schilddak, wolfsdak, mansardedak of zelfs een gebogen dak op een dakkapel te laten plaatsen. Dakkapellen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Over het algemeen geldt: hoe exclusiever de dakkapel, hoe hoger de prijs en hoe langer het duurt voordat deze geplaatst kan worden. Wil jij op korte termijn kunnen genieten van meer ruimte? Dan is een eenvoudige dakkapel de beste keuze. Eenvoudige dakkapellen worden in een fabriek gemaakt kunnen in de meeste gevallen in één dag geplaatst worden, zodat jij zo snel mogelijk kan genieten van een ruimere woning.

De voordelen van dakkapellen

Een dakkapel laten plaatsen kent veel voordelen. Het meest bekende voordeel van een dakkapel is dat een ruimte met een schuin dak na de plaatsing van een dakkapel opeens aanzienlijk ruimer wordt. Een dakkapel laten plaatsen brengt echter nog meer voordelen met zich mee. Zo zorgt een dakkapel er voor dat de zolder beter geventileerd kan worden en dat er meer lichtinval in de ruimte is. Daarnaast kan een dakkapel er voor zorgen dat jouw woning meer waard wordt, omdat de zolder die eerst alleen geschikt was voor opslag nu opeens telt als een volwaardige slaapkamer. Door een dakkapel te laten plaatsen wordt het woonoppervlak van jouw woning vergroot, waardoor de waarde van de woning stijgt.

Een dakkapel laten plaatsen

Wil jij een dakkapel laten plaatsen? In sommige gevallen is het mogelijk om een dakkapel in één dag te laten plaatsen. Een eenvoudige prefab dakkapel wordt vooraf in de fabriek gemaakt, waardoor ze in één dag geplaatst kunnen worden. Exclusievere dakkapellenkunnen in de meeste gevallen niet prefab worden gemaakt, waardoor deze ter plaatste moeten worden opgebouwd. Hierdoor neemt het plaatsen van exclusievere dakkapellen iets meer tijd in beslag.

Wil je zeker weten dat jouw dakkapel op de juiste manier wordt geplaatst? Dan is het aan te raden om het plaatsen van de dakkapel-emmen in Emmen of elders in Nederland over te laten aan een specialist. Door het plaatsen van een dakkapel over te laten aan een ervaren bedrijf kan jij jarenlang onbezorgd genieten van een prachtige dakkapel.

Woningverbouwen binnen een dag? Zo doe je dat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *