Je bent de afgelopen tijd bezig geweest met een zoektocht naar een nieuwe woning. En dan heb jeeindelijk een nieuwe woning gevonden waar je jeoog destijds op hebt laten vallen. Hoera een nieuwe woning gekocht! Bij een huis kopen komt veel kijken. Het proces na het kopen van de woning zal ook veel met zich mee brengen. Je zult veel beslissingen moeten gaan nemen.  Wil je nog gaan verbouwen? Moeten er nog muren geverfd worden? Wat wil je gaan doen met de inrichting? En na al deze keuzes zit dan ook nog de verhuizing eraan te komen. Deze verhuizing zal zo snel mogelijk moeten gebeuren als het huis woon klaar is. In dit artikel benoemen we een aantal tips die kunt meenemen in het hele verhuizingsproces.

Ontruiming

Tijdens een woningontruiming is het vaak een grote chaos. Daarom zullen er dingen gaan gebeuren die zelf graag anders had gedaan. Hieronder vind jewat makkelijke tips om het woningontruiming proces zo soepel mogelijk te laten verlopen.

  • Zorg ervoor dat één iemand de leiding deze dag heeft.
  • Zorg dat de inpakkers alle spullen in categorieën verdelen. Denk aan Keuken, Woonkamer, Elektronica, kleding.
  • Beslis wie je gaat helpen tijdens het verhuizen. Maar laat tijdens de verhuizing niet te veel mensen helpen dit zorgt voor extra chaos.

Zorg er dus voor dat één iemand de leiding krijgt die dag over de verhuizing. Dan scheelt dat andere een hele hoop onduidelijkheid. Als de andere inpakkers dan vragen hebben kunnen zij naar één persoon die hun vraag kan beantwoorden.

Als je gaat inpakken is het meest efficiënt om alle spullen te verdelen in verschillende categorieën. Deze spullen stop je dan in verschillende dozen, met daarop de naam geschreven waar het heen moet. Bijvoorbeeld: keuken, woonkamer, zolder, slaapkamer 1, slaapkamer 2 enz.  Als je de dozen dan de na de verhuizing wilt gaan uitpakken, zal dit een stuk sneller gaan dan wanneer je alles maar gewoon in een doos stopt.

Ook is het goed om van tevoren te bedenken wie je gaat vragen om je te helpen met verhuizen. Denk in het maken van je keuze aan sterke mensen zodat ze veel kunnen sjouwen. Kies voor een niet al te grote groep zodat je de rust bewaard.

Vervoer

En hoe ga je al deze ingepakte spullen vervoeren naar je nieuwe woning? Je kunt dit op verschillende manieren doen. Je kunt dit zelf regelen door een bus te huren. Maar misschien ken je wel iemand waar je een grote bus van kunt lenen.  Of ga je voor de meest makkelijke optie en regel je een verhuizing bedrijf. Dit zal wel meer kosten met zich mee brengen maar het zal je zelf een hoop gesjouw schelen. Zorg ervoor dat je grote onderdelen zoals banken en bedden uit elkaar haalt zodat je kleine onderdelen over houdt. Ook moet je er rekening mee houden waar je naartoe verhuist. Zo is een verhuizing in Amsterdam natuurlijk lastiger door alle kleine straatjes, dan bijvoorbeeld een verhuizing naar een woonwijk in een dorp.

Nieuwe woning gekocht?Denk dan hieraan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *