Creëer je droom home-office met deze tips
Of je nu vanuit huis werkt, je meer tijd wilt besteden aan je hobby’s, of gewoon je leven meer georganiseerd wilt houden, het kan tijd zijn om je werkruimte eens goed onder de loep te nemen. Als je al een speciale ruimte hebt die een facelift nodig heeft, of als je er nog niet aan toe bent gekomen om een ruimte voor je werk in te delen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden bij het creëren van de perfecte plek voor je werk.

Eerst de ruimte verkennen
Laten we beginnen met het verkennen van de ruimte in je woning. Heb je genoeg ruimte om een volledige home office op te zetten of moet je de ruimte combineren met een andere toepassing?

Veel mensen kiezen ervoor om de ruimte te combineren met bijvoorbeeld een slaapkamer. Dit gebeurt met name voor mensen die nu, noodgedwongen, een home office moet of moesten maken in de corona periode.

Tip! Meer inspiratie voor thuis? Kijk dan bij de website van Meubella!

Extra ruimte in de slaapkamer kan perfect gebruikt worden voor een home office. Heb je een volledige kamer over? Dan heb je natuurlijk meer dan genoeg ruimte om mee aan de slag te gaan!

Denk er ook over na wat je precies wilt gaan doen in deze ruimte. Ga je de ruimte alleen als kantoor gebruiken? Dan heb je genoeg aan een bureau, eventueel een (lade)kast en wat extra’s. Wil je echt creatief te werk kunnen gaan? Dan heb je vaak al een grotere tafel nodig, een whiteboard en eventueel meer.

Voorzie jezelf van gemak en comfort
Je zult veel tijd doorbrengen op je bureaustoel, dus zorg ervoor dat deze comfortabel voor je is. Je kunt kiezen voor de meer traditionele zwarte directiestoel, iets dat misschien wat ergonomischer is, of iets met een beetje meer designelement. Het hangt af van je werkstijl en hoe je de ruimte eruit wilt laten zien.

Maak er licht van
Een goed verlicht bureau is van groot belang, dit bevordert je productiviteit en is goed voor de ogen. Voeg een bureaulamp toe aan je bureau voor extra spot verlichting. Heb je geen ruimte op je bureau? Gebruik een vloerlamp of ingebouwde verlichting om je thuiskantoor op te fleuren en zo kostbare bureauruimte terug te winnen.

Blijf georganiseerd
Een goed georganiseerd kantoor werkt een stuk fijner. Of je nu heel erg van een goede organisatie bent, of het ook prima vindt om in een beetje chaos te werken. We raden je het in ieder geval aan om bepaalde zaken, zoals post, goed georganiseerd te houden. Zo voorkom je jezelf een hoop stress en gedoe. Kies bijvoorbeeld voor een ladekast, dozen en archiefbakjes.

Creëer je droom home-office met deze tips

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *