De stappen bij een balkonreparatie lees je hier!

Als je een balkon hebt, dan gebruikt je deze waarschijnlijk veel. Het kan de favoriete ontbijtplek van jouw gezin thuis zijn of de locatie bij uitstek voor je vele etentjes. Thuisblijven is tijdens deze pandemie onderdeel geworden van de nieuwe norm. Opeens hebben we allemaal zoveel vrije tijd. Het aanpakken van projecten voor woningverbetering en onderhoud is een geweldige manier om de aandacht van de dreiging van Covid-19 af te leiden. Je blijft productief terwijl je het huis voorbereidt, maanden voordat het koude weer begint. Een balkonreparatie zou hoog op je to-do-lijst moeten staan. De buitenlocatie maakt het gevoeliger voor slijtage, dus je moet er zeker eerst aan werken. Zet het te lang uit en het hout kan barsten en rotten. De fundering zou kunnen gaan wankelen met ernstig letsel tot gevolg. Het laatste dat je zou willen, is dat jij of jouw gezin ziekenhuiszorg nodig heeft. Volg de onderstaande stappen om aan de slag te gaan met balkonreparatie en betonvloer reparatie.

 

Begin met de steunen en bevestigingen bij de balkonreparatie

Dekreparaties moeten altijd vanaf de grond beginnen. Inspecteer de steunen en balken op jouw balkon. Vervang voeten of palen die op de grond zijn gezonken door betonnen deksteunen. Deze zijn gemaakt om op ronde of vierkante balken te passen met een zak die precies in de onderkant van de steunen past. Voeg indien nodig verticale balken toe onder het dek voor extra ondersteuning. Sla losse spijkers vast en voeg waar nodig nieuwe schroeven toe aan planken of beugels. Gebruik 4-centimeter schroeven op gedraaide platen die niet plat liggen.

Omgaan met scheuren en spleten

Schroef gebarsten planken los zodat je ze ondersteboven kunt draaien. De onderkant van het bord is meestal in betere staat. Maar als die kant gebarsten is, injecteer de scheuren dan met polyurethaan kit. Koop dit vulmiddel in een kleur die overeenkomt met het hout dat op jouw balkon wordt gebruikt. Verweerde platen krijgen een grijze tint met een ruwe textuur. Schuur de terrasplanken met een schuurband met korrel 80. Dit onthult de amberkleur van natuurlijk hout. Je kunt gebloemde delen schuren. Vergeet niet om de kit te vervangen op plekken waar ze zijn afgeschuurd. Maak de klus af met een 100-korrelige band en de bandschuurmachine.

Zegel

Kies ervoor om jouw balkon terras af te dichten in plaats van erover te schilderen. Dekafdichters bevatten penetrerende oliën die in het hout sijpelen en ervoor zorgen dat het uithardt. Wil je voor deze structuur een nieuwe look, kies dan voor de variant met een gekleurde beits. Vul een verfspuit met een dakafdichter en breng dit royaal op het dek. Eenmaal klaar, 72 uur laten drogen voordat je het dek gebruikt. Doe dit één keer per jaar voor permanente bescherming. We hopen dat dit artikel je heeft geholpen voor je betonvloer reparatie en balkonreparatie.

 

De stappen bij een balkonreparatie lees je hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *