Kan een visgraat vloer ook van eikenhout zijn? Lees hier het antwoord!

Je bent op zoek naar een vloer die een mooie, nette uitstraling moet hebben en verwacht misschien niet, dat een houten vloer in de vorm van een visgraat mogelijk is.

Tegenwoordig is er weer heel veel vraag naar een visgraat vloer. Wat is dit voor vloer? Visgraat is een patroonvloer. Dit spreekt voor zich. Je kan hiervoor verschillende soorten materiaal gebruiken. Een van die mogelijkheden is een eiken vloer. Dit materiaal is zeker mogelijk voor een visgraat. Steeds meer mensen kiezen voor dit patroon in plaats van de rechte banen.

De visgraatvloer

De visgraat vloer ziet er wat duurder uit dan een rechte vloer. Het vraagt om precisie werk en heel veel geduld. Een advies in deze, is om de vloer altijd door een professional te laten leggen. Voorkom ongeduld en misschien kapotte planken, omdat je dit patroon niet zomaar even legt.

 

Omdat het een eiken vloer gaat worden (in het patroon van een visgraat) moeten alle planken op maat gezaagd worden. De planken worden dan loodrecht tegenover elkaar gelegd. In tegenstelling tot een rechte vloer, waar je de planken in lange banen makkelijk zelf kan leggen, is het nogmaals af te raden om deze zelf te leggen.

 

Het eindresultaat ziet er altijd mooi uit. De combinatie wordt altijd gedaan met een een rustig en eenvoudig interieur. De reden hiervoor is dat de vloer vaak heel druk kan overkomen. Naast het mooie patroon, straalt dit ook enige luxe uit, waardoor het vaak de aandacht trekt. Qua prijs scheelt het niet veel met een rechte eiken vloer, want je gebruikt in principe evenveel hout. Echter het werk, de tijd en de energie die erin gestoken moet worden is een ander verhaal.

Een visgraatvloer leggen door een bedrijf

Omdat alles op maat gezaagd moet worden, kost het veel meer tijd. Je hebt ander en meer gereedschap nodig. Een goede dosis geduld en accuraat willen en kunnen werken is ook een vereiste. Als je een perfectionist bent, dan is het zeker aan te raden om dit patroon door een professioneel bedrijf te laten doen. Een professioneel bedrijf voldoet namelijk aan alle eisen. Uiteindelijk betaal je er natuurlijk voor. Aan het einde van de rit heb je wel een mooie, luxe, nette, aparte vloer met een visgraat-patroon. Dit is gewoon heel sterk materiaal en straalt ook altijd iets moois en natuurlijk uit. Heel bijzonder om mee te pronken bij je bezoekers.

 

Kan een visgraat vloer ook van eikenhout zijn? Lees hier het antwoord!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *