Als het op het egaliseren van vloeren aankomt, weten veel huiseigenaren en bedrijfseigenaren niet goed waar ze moeten beginnen. In deze blogbijdrage bespreken we de verschillende methoden om vloeren te egaliseren en helpen we je beslissen welke de beste optie is voor jouw situatie.

De belangrijkste redenen waarom een vloer geëgaliseerd moet worden

Er kunnen vele redenen zijn waarom een vloer moet worden geëgaliseerd. Een van de meest voorkomende redenen is dat de vloer ongelijk is en er putten of bobbels in zitten. Dit kan het oncomfortabel maken om op de vloer te lopen of te staan, en het kan ook een veiligheidsrisico vormen. Een andere reden om je vloer te egaliseren is als je een nieuwe vloerbedekking gaat leggen. Als het oppervlak van de oude vloer niet glad is, zal de nieuwe vloer niet gelijkmatig liggen en er scheef of vervormd uit komen te zien.

In sommige gevallen hoef je alleen bepaalde delen van je vloer te egaliseren, in plaats van de hele vloer. Als je bijvoorbeeld tegels in een badkamer gaat leggen, hoef je alleen het gedeelte waar de tegels komen te liggen te egaliseren. De rest van de vloer kan ongelijk blijven.

Hoe een vloer te egaliseren

Er zijn vele methoden om vloeren te egaliseren, we zullen hier de drie meest gebruikte bespreken. Deze zijn: gebruik van een zelfnivellerende samenstelling, gebruik van een cementachtige onderlaag, en gebruik van een zwevend vloersysteem.

Zelfnivellerende samenstelling

Een zelfnivellerende samenstelling is een vloeistof die over het oppervlak van de vloer wordt gegoten. Het smeert gelijkmatig uit en droogt snel op tot een hard, glad oppervlak. Dit is de meest populaire methode om vloeren te egaliseren, omdat het snel en gemakkelijk te gebruiken is. Het kan echter duur zijn en niet alle soorten vloeren kunnen ermee worden gelegd.

Cementgebonden onderlaag

Een cementgebonden onder segment is een laag cement die over de vloer wordt gegoten voordat de nieuwe vloer wordt gelegd. Het creëert een glad oppervlak voor de nieuwe vloer, en het helpt ook om de vloer te beschermen tegen vocht en vuil. Dit is een populaire methode voor het egaliseren van vloeren waarop tegels of hardhout zullen worden gelegd.

Zwevend vloersysteem

Een zwevend vloersysteem is een type vloer dat bovenop de bestaande vloer ligt, in plaats van erop bevestigd te worden. Dit is een populaire optie voor vloeren die ongelijk zijn of oneffenheden bevatten, omdat het mogelijk is het oppervlak te egaliseren zonder de oude vloer te hoeven verwijderen. Er zijn veel verschillende soorten zwevende vloeren beschikbaar, dus zorg ervoor dat je er een kiest die compatibel is met je bestaande vloer.

Nu je een beetje weet welke methoden van het egaliseren van een vloer er allemaal zijn, is het tijd om een keuze te maken. Wat de beste methode is voor jou is afhankelijk van de type vloer die je wil egaliseren en de type vloer die er eventueel op komt. Er is niet een beste methode voor het egaliseren van een vloer helaas, maar als je een goed overwogen keuze maakt moet het goedkomen!

De ultieme gids voor het egaliseren van een vloer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.