Wil je jouw badkamer aanzienlijk verbeteren? Of ga je liever voor de optie van een totaal verbouwde badkamer? Best spannend, omdat je vaak geen idee hebt waar je moet beginnen met het verkennen van alle mogelijkheden. In dit artikel benoemen wij 3 dingen die absoluut in je gloednieuwe badkamer moeten komen wanneer je jouw badkamer gaat verbouwen.

  1. Creëer een optisch grotere badkamer met een glazen douchedeur

De douchedeuren van GLAZZ zijn een uitstekende keuze voor badkamers met beperkte ruimte. Zo zorgen glazen douchedeuren ervoor dat de ruimte een stuk groter oogt, omdat je gewoon nog de douche in kunt kijken wanneer de deur dicht is. Daarnaast kun je de douchedeuren open zetten, zodat je meer ruimte hebt om in de badkamer rond te lopen. 

  1. Plaats een muurtje naast het toilet voor meer privacy

Een muurtje plaatsen naast het toilet is vaak geen belangrijke bouwkundige verandering; niettemin, als je er de ruimte voor hebt, moet je overwegen het toch te doen. Het is een aanzienlijke verbetering van je privacy, vooral als je in een huis woont waar ieder lid op elk moment het toilet kan betreden. En dat is nog niet alles. Omdat dit soort wand vaak op dezelfde hoogte is gemaakt als de ingebouwde stortbak van het toilet, houd je een plank over waarop je goed spullen voor het stylen van je haar kunt zetten. 

  1.  Kies voor meerdere wasbakken naast elkaar

Ben je ’s ochtends vaak gehaast? En als je snel je tanden moet wassen in de badkamer, staat er dan vaak een van je huisgenoten in de weg? Kies dan voor een wasbak met twee wastafels. Op deze manier heb je je eigen wastafel en kraan tot je beschikking. Voor een dubbele wastafel is een ruimte van ongeveer 1,20 meter nodig, maar dat levert in de meeste gevallen geen noemenswaardige belemmering op. Je kunt ook een dubbele spoelbak maken door twee aparte waskommen te gebruiken die aan elkaar bevestigd kunnen worden of door een enkel stuk aanrechtblad te gebruiken waarin twee spoelbakken zijn verwerkt. Je hebt ook de mogelijkheid om een grotere, brede spoelbak te kopen met een dubbele kraan.

3 dingen om te verbouwen wanneer je badkamer deze nog niet heeft

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *