Zeecontainers vervoeren met een container carrier

Containerschepen leveren meer dan 70% van de internationale commerciële handel en worden gebruikt voor het vervoer van de meeste grondstoffen (olie, kolen, graan enzovoorts) en verschillende eerder verpakte goederen. De zeecontainer, die rechthoekig van vorm is met universele afmetingen, heeft zijn succes terecht te danken aan deze standaardisatie.

De voordelen van zeecontainervervoer

  • Snel transport tegen lage kosten: omdat de container de eenheid is die alle goederen die het bevat opslaat, kan deze snel naar zijn bestemming worden verzonden, aangezien de informatie aan de buitenkant van de container wordt vermeld, wat de douaneformaliteiten in het bijzonder vereenvoudigt . Voor zowel de afzender als de ontvanger heeft containerisering ook een aanzienlijk economisch voordeel ten opzichte van andere vervoermiddelen.
  • Het is een veilige manier van vrachtvervoer met een laag energieverbruik: de container biedt uitstekende bescherming voor de goederen, omdat deze na verzegeling een fysieke barrière vormt tegen slecht weer, temperatuurschommelingen, brand, diefstal en schokken tijdens het gebruik. De container vermindert dus in hoge mate de risico’s van verslechtering, verlies en diefstal die te vinden zijn in het grondtransport. Bovendien heeft het zeevervoer een lager energieverbruik dan andere vormen van vrachtvervoer.
  • Een veelzijdig, zeer flexibel vervoermiddel: terwijl containervervoer kan worden gebruikt om een grote partij goederen naar de andere kant van de wereld te verzenden, kan het ook worden gebruikt om kleine goederen op een korte afstand te verzenden. Containervervoer is een veelzijdig, zeer flexibel middel voor vrachtvervoer, omdat het ook kan worden gebruikt voor het vervoer van zowel gevaarlijke vloeibare stoffen, zoals koolwaterstoffen en chemicaliën, als vaste producten, zoals levensmiddelen (tarwe, meel, veevoeder enzovoorts).
  • Snelle overslag door standaardisatie. Met een container carrier of een stradle carrier kunnen zeecontainers eenvoudig en snel gelost en geladen worden.

Conclusie

Het goederenvervoer over zee in containers is dus een haalbare oplossing die het met name mogelijk maakt goederen internationaal te vervoeren tegen lage kosten. Om te profiteren van de voordelen ervan, moet je echter de juiste vervoerder vinden, die zal reageren op de mogelijke fysieke beperkingen en kenmerken van je goederen door je het juiste type schip aan te bieden. Je moet ook een verzendcontract of een chartercontract invullen.

Container carrier, havenkraan of spreader container

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *