Een verstopte dakgoot kan voor meer problemen zorgen dan je denkt. Denk aan een lekkage en de waterschade die erbij komt kijken. Je moet dus direct actie ondernemen als je een verstopte dakgoot hebt. Wil je weten wat je moet doen in het geval van een verstopte dakgoot? Hieronder staat het stap voor stap beschreven!

Je verstopte dakgoot ontstoppen

  1. Maak als eerste de dakgoot schoon door het vuil en bladeren te verwijderen. Hieronder valt ook het gat in de dakgoot waar de regenpijp op zit aangesloten. Vervolgens giet je een emmer met water in de goot om te kijken of de verstopping is verholpen.
  2. Is de verstopping in de dakgoot niet verholpen? In dit geval kun je het volgende proberen. Pak een lange stok, elektrabuis of ontstoppingsveer en probeer de verstopping door te prikken. Door meerdere keren te prikken waar de verstopping zit, dan kun je meestal door het vuil en de bladeren prikken. Lukt dit niet? Ga dan door naar stap 3.
  3. Ontstoppingsbedrijven spoelen wel eens verstopte leidingen door met behulp van een hogedrukreiniger. Dit kun je vanaf bovenaf proberen, maar ook van onderaf.
  4. Stel dat de verstopping niet in de dakgoot of regenpijp zit. Mogelijk zit de verstopping dan onder de grond bij de put. In dat geval dien je dan de afvoerpijp uit te graven. Er zijn regenpijpen die een sifon hebben met een schroefdeksel aan de onderkant. Door deze deksel eraf te draaien, kun je vervolgens het vuil en de bladeren met de hand verwijderen. Je kunt ook kijken of de aansluiting op het riool vrij is.
  5. Mocht de verstopping in de dakgoot nog steeds niet verholpen te zijn, dan is het tijd om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Ze kunnen namelijk met een camera de regenpijp in gaan om zo te kijken waar de verstopping zit. Ze spoelen vaak ook de leidingen schoon met een krachtige hogedrukspuit. Mocht dit ook niet lukken, dan wordt op de plek van de verstopping de afvoer doorgezaagd en er een nieuwe voor in de plaats gemonteerd.

Dit moet je doen bij een verstopte dakgoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *