Amstelveens slotenmakers waarschuwen particuliere woningbezitters voor het feit dat nieuwe woningen een geliefd doelwit voor inbrekers zijn. In nieuwe woningen staat vaak veel gereedschap, wat men gebruikt heeft bij de bouw van de nieuwe woning. Het zijn met name de elektrische machines die goed in de markt liggen en veel geld op kunnen leveren. Doordat de nieuwe woningen vaak nog nauwelijks beveiligd zijn is het voor een inbreker heel eenvoudig om ongemerkt binnen te komen. Ook plaatsen veel mensen alvast wat meubels in hun nieuwe woning, zonder dat deze beveiligd is. Daarbij hebben woningbezitters vaak nog geen inboedelverzekering afgesloten voor hun nieuwe woning, waardoor ze een groot risico lopen. Voorkom dit en begin tijdig met de beveiliging van je nieuwe huis!

Een nieuw huis beveiligen met cilindersloten

Doordat een nieuwe woning vaak nog helemaal geen beveiliging heeft is het raadzaam om te kiezen voor de beste beveiliging van dit moment. Zo ben je er immers van verzekerd dat je enige tijd vooruit kunt. Om deuren van een nieuwe woning goed te beveiligen is het raadzaam om te kiezen voor cilindersloten. Dit type sloten wordt aangeboden als twee- en driepuntsloten. Driepuntsloten hebben meer contactpunten met de deurpost, waardoor het een inbreker meer moeite zal kosten om de deur open te breken. De kans dat een inbreker betrapt wordt neemt hierdoor toe.

Tip: schakel een slotenmaker in om de cilindersloten op je deuren te laten installeren. Een slotenmaker heeft vaak veel ervaring en beschikt over het juiste gereedschap.

Optionele beveiligingscomponenten installeren

Naast het gebruik van goede sloten voor ramen en deuren is het raadzaam om een woning te voorzien van optionele beveiligingscomponenten. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische camera aan de gevel van je woning, een bewegingssensor op de overloop of magneetcontacten op ramen en deuren. Dergelijke componenten kunnen op een centraal alarmsysteem worden aangesloten. Ook hierbij is het raadzaam om de hulp van een slotenmaker in te schakelen. Een slotenmaker kan je adviseren over de mogelijkheden die je hebt en direct helpen bij de installatie van de beveiligingscomponenten.

Je inboedel beveiligen? Volg de tips van een slotenmaker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *