Het is de droom van menig Nederlander, eigenaar zijn van een jaloersmakende tuin. Wij Nederlanders zijn echte buitenmensen, zodra wij de zon zien installeren wij ons uitgebreid op het terras en vliegen te barbecueproducten de winkels uit. Echter, om optimaal te kunnen genieten van elke zonnestraal, is het van groot belang dat jouw tuin goed onderhouden is en niet lijkt op een ondoordringbaar oerwoud. Hier zijn 5 manieren die jou kunnen helpen om een stralende tuin te creëren én die ook stralend te houden.

1. Regelmatig onderhoud

Om een tuin strak te houden, is het belangrijk dat er regelmatig onderhoudswerkzaamheden worden uitgevoerd. Een uurtje per week met de schoffel en een snoeischaartje door de tuin kan al een aanzienlijk verschil maken. Door onkruid op tijd te verwijderen en jouw planten en struiken in vorm te houden krijgen ze de kans om goed te groeien en zullen ze op hun tijd ook prachtig bloeien.

2. Het hele jaar groen

Zorg ervoor dat jouw tuin een aantal bomen, planten of struiken bevat die het hele jaar groen zijn. Zo is jouw tuin ook in de winter een lust voor het oog en kan je er vanuit huis heerlijk van genieten.

3. Een schitterend gazon

Op het straatwerk na bepaalt het gazon de uitstraling van jouw tuin. Een gazon dat zelden tot nooit gemaaid wordt blijft dun en oogt bovendien ontzettend rommelig. Door jouw gazon regelmatig te maaien en elk jaar te verticuteren behoudt het gazon de juiste dikte en ziet het er strak en gezond uit.

4. Hemelwater als wondermiddel

Het beste water om jouw planten mee te verzorgen, is regenwater. Leidingwater bevat kalk, waardoor het hard water is. Regenwater daarentegen is zeer zacht en daarom veel beter voor jouw bloemen en planten. Wil jij regenwater gaan gebruiken in jouw tuin? Koop een regenton, plaats deze op een stabiele ondergrond sluit hem aan op de regenpijp. Tijdens langere droge periodes tap je het regenwater met het grootste gemak uit de regenton, zodat jouw tuin het water krijgt dat het verdient.

5. De kracht van bestrating

De uitstraling van jouw tuin wordt echter voor het grootste gedeelte bepaalt door de kwaliteit van het straatwerk. Het is daarom van groot belang dat de bestrating in jouw tuin van goede kwaliteit is. Door de bestrating van jouw tuin uit te laten voeren door een stratenmakersbedrijf weet je zeker dat het straatwerk niet gaat verzakken en dat, met behulp van allerlei innovatieve waterafvoermethodes, het regenwater goed wegloopt. Dat betekent dat kuilen, gaten, opstaande tegels en plassen water voorgoed verleden tijd zijn. Dat is pas echt een stralende tuin!

manieren om een stralende tuin te creëren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *