Nu de zon zich weer volop laat zien, is de kans dat er ongedierte in of rondom je huis opdoemt groot! Veel soorten ongedierte overleven het beste in de zomer en daarnaast staan deuren en ramen vaker open waardoor het ongedierte de mogelijkheid heeft om binnen te komen! Beestjes Kwijt staat voor je klaar voor ongedierte bestrijden in Amersfoort en omgeving.

Ongedierte in huis

Zodra de tuindeur open staat en ook de ramen vaker open gaan, voelen verschillende soorten ongedierte zich welkom bij je thuis. Muggen, wespen, vliegen, mieren, af en toe voelt het alsof het ongedierte je huis overneemt. De belangrijkste tip is om horren te plaatsen voor deuren en ramen, dit houdt het ongedierte buiten. Daarnaast is het gedurende de zomermaanden extra belangrijk om geen groenafval te laten slingeren, fruit goed af te dekken en de vieze vaat snel op te ruimen. Andere soorten ongedierte hebben geen last van de horren, maar komen toch binnen door de kieren in de muren. Voorbeelden hiervan zijn muizen en mieren. Muizen vinden het het hele jaar lekker bij je in huis. Mieren daarentegen zul je voornamelijk tegenkomen in de zomer.

Hoe kom je er vanaf?

Ongedierte kan voor veel overlast zorgen en kan ook erg hardnekkig zijn. Het belangrijkste is om het ongedierte bij de bron aan te pakken. Wespennesten zijn meestal makkelijk terug te vinden. Muggen nesten bevinden zich voornamelijk bij stilstaand water in vijvers en vogelbadjes. Mieren verraden hun schuilplaats doordat ze elkaar achterna lopen en je ze zo kunt volgen naar hun nest. Ondanks dat de bron goed te achterhalen kan zijn, is het bestrijden van ongedierte niet iets wat je makkelijk zelf kunt doen. De meeste middelen die te koop zijn voor de consument, daar is het ongedierte resistent voor. Zelf ongedierte bestrijden lijkt soms goed te werken, maar de plaag keert dan snel weer terug.

Wat doet de bestrijder?

Een professionele ongediertebestrijder heeft de juiste middelen bij zich om het ongedierte op te sporen en volledig te verwijderen. De bestrijder doet eerst een inspectie in huis om de bron van het ongedierte te achterhalen. Aan de hand van die inspectie weet de vakman hoe groot het probleem is en wat er voor nodig is om het op te lossen. Daarna stelt de vakman een offerte op. Als je daar akkoord voor geeft gaat hij aan de slag. Met lichte jaloezie kijk je toe hoe hij de plaag aanpakt. Zelf heb je uren staan zwoegen en toen zaten ze er nog steeds, de vakman heeft ze zo verjaagd. Ga daarom niet zelf staan stunten maar laat de vakman zijn werk doen en binnen de kortste keer ben je van je ongedierte af!

Ongedierte in Amersfoort? Zo kom je er vanaf!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *