Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huis te isoleren. En zo gek is dat helemaal niet, want isolatie van je woning brengt veel verschillende voordelen met zich mee. Door isolatie houdt je woning warmte namelijk beter vast, waardoor je in de winter de verwarming minder hoog hoeft te zetten. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar resulteert ook in een lagere energierekening aan het eind van de maand. In deze blog lees je meer over welke plekken in je huis je allemaal kan isoleren, zodat jij zelf kan beslissen waar jij de voordelen van isolatie het beste toe kan passen in jouw woning.

Muurisolatie

Een muur kan op 3 verschillende manieren geïsoleerd worden: langs binnen, langs buiten of in de spouwmuur (de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur). Spouwmuurisolatie is vaak de meest ideale oplossing, omdat het goedkoop is en niet leidt tot ruimteverlies binnenshuis. Deze vorm van isolatie is echter niet in elke woning mogelijk, aangezien niet elk huis een spouwmuur heeft.

Dakisolatie

Een dak kan je zowel langs binnen als langs buiten isoleren. Indien je langs buiten wil isoleren, dien je wel nieuwe dakbedekking aan te schaffen. Hierdoor is langs binnen isoleren vaak de meer voordelige optie. Hou er hierbij wel rekening mee dat dit tot ruimteverlies kan leiden, wat bij een toch al kleine zolder vaak niet gewenst is.

Vloerisolatie

Bij het isoleren van een vloer is het mogelijk om langs boven of langs onder te isoleren. Hierbij moet je wel voorzichtig zijn dat je eventuele leidingen die onder het vloeroppervlak lopen niet beschadigt. Wanneer je woning voorzien is van een kruipruimte onder de vloer, kan je deze laten isoleren. Deze methode heeft veel verschillende voordelen: er zijn geen breekwerkzaamheden nodig en het is relatief snel, makkelijk en goedkoop.

Verschillende manieren om je huis te isoleren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *