Je bent volop bezig in het aankoopproces van je nieuwe huis en voor je het weet is het zover: je hebt een bouwtechnische keuring nodig. Voor huizen van bouwjaar 1985 en eerder wordt zo’n keuring absoluut aanbevolen, maar ook voor sommige nieuwere huizen is het geen slecht idee om deze te onderwerpen aan een bouwtechnische keuring. Zo weet je in elk geval in wat voor bouwtechnische staat het huis verkeert en sta je een stuk sterker in de onderhandelingen.

Op zoek naar de beste aanbieder

Dus je hebt besloten dat je een bouwtechnische keuring gaat laten uitvoeren. Maar welke aanbieder moet je dan kiezen? Naarmate je steeds verder in het aankoopproces zit, heb je steeds minder tijd om nog uitgebreid op zoek te gaan naar de beste aanbieder. Het loont daarom de moeite om hier al zo vroeg mogelijk mee te beginnen. Er zijn vele verschillende soorten aanbieders en het is helaas niet zo eenvoudig dat je simpelweg kunt kiezen voor de goedkoopste. Daarom is het tijd om aanbieders te gaan vergelijken.

Waarop kun je aanbieders vergelijken?

Er zijn een heleboel punten waarop je aanbieders kunt vergelijken. De gemakkelijkste optie is misschien nog wel door simpelweg een aantal vergelijkingssites te raadplegen. Een belangrijk voordeel aan deze vergelijkingssites is dat je de ervaringen van andere afnemers kunt lezen. Dan kun je meteen zien waar je aan toe bent. Maar ervaringen van andere gebruikers hoeven daarentegen niet alles te zeggen over jouw eigen behoeftes. Kijk ook eens wat je zelf belangrijk vindt. Wil je een uitgebreide keuring, of is een wat compactere keuring al genoeg? Hoeveel tijd wil je ervoor uittrekken? Wil je een keuring die snel klaar is of een keuring die wat later klaar is, maar grondiger uitgewerkt wordt?

Bekijk voorbeeldrapporten

Om jouw vergelijking compleet te maken, doe je er goed aan om ook eens naar voorbeeldkeuringsrapporten te kijken. Je maakt dan kennis met het jargon van de aanbieder en ziet hoe uitgebreid een rapport wordt uitgewerkt. Tot slot kun je nog prijzen opvragen en deze meenemen in je overwegingen. Zo vind je vanzelf een aanbieder die bij je past.

Welke bouwtechnische keuring is geschikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *