Het is niet altijd even makkelijk om een keuze te maken. Zeker als je een schuurmachine wilt kopen, want dat kan nog best weleens een uitdaging zijn. Is het dan onmogelijk om de perfecte schuurmachine te vinden? Nou, zo erg is het ook weer niet! Het enigste wat je nodig hebt is gezond verstand en natuurlijk wat voorkennis. Door middel van de kennis en tips in dit blogbericht proberen we verandering te brengen in je kijk op de aankoop. Het zal je verassen welke opties en aandachtspunten er zijn als je een schuurapparaat gaat kopen. Tijd om te beginnen met de eerste tip!

Voor welk schuurmachine merk kiezen?

De keuze is reuze! De ene schuurmachine is nog beter dan de andere. Ook kun je kiezen uit verschillende aanbieders en merken. Als het om de merken gaat is het belangrijk om te weten welke merken echt goed zijn. De bestverkochte schuurmachine merken zijn onder andere Makita, Bosch en Metabo. Wil je professionele schuurklussen verrichten? Dan is het raadzaam om een Festool schuurapparaat te bestellen. Wees je er wel van bewust dat een kwalitatief goed merk vaak ook een stuk duurder is.

Welke functionaliteiten heb ik nodig?

Het is belangrijk om te weten over welke functies een schuurmachine minimaal moet beschikken. Wil je bijvoorbeeld een toerenregeling? Deze functie is met name handig wanneer je meer controle wilt tijdens het schuren. Daarnaast is de kabellengte ook niet geheel onbelangrijk. Een tekort aan kabellengte is nooit praktisch, maar teveel kabellengte kan ook een obstakel zijn. Dan nog niet eens gesproken over de mogelijkheden van stofvrij werken. Wil je een stofbox, stofzak, microfilter of misschien wel een externe stofzuiger. Kortom! Er is genoeg keuze als je op zoek bent naar een machine om mee te schuren.

Welk soort schuurmachine?

Als je in de winkel vraagt naar een schuurmachine ben je helaas niet specifiek genoeg. Er zijn namelijk meerdere machines die allemaal gerekend kunnen worden tot een schuurmachine. Denk hierbij aan een bandschuurmachine of deltaschuurmachine. Ook heb je nog vlak- en stripschuurmachines. Allemaal beschikken ze over hun eigen kernfunctie. De één is inzetbaar voor de grote oppervlakken terwijl de ander uitermate geschikt is voor het schuren van hoeken. Kies daarom bewust en natuurlijk de meest geschikte machine.

​Kiezen van een schuurmachine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *