Bouw het CV op met competenties

 

Wat is gekwalificeerd personeel?

Als u van plan bent om nieuw personeel aan te nemen, is het belangrijk om uw af te vragen wie er nou goed past bij het bedrijf en wat voor kwalificaties daarbij horen. Vaak wordt er veel nadruk gelegd op het CV waar de opleiding, werkervaring en andere interessante achtergronden op staan. Maar het CV zegt niet alles en niet iedereen met een passend CV zal ook uitgroeien tot een goed passend personeelslid.

 

Verschillende competenties en persoonlijke vaardigheden kunnen soms zelfs belangrijker zijn dan jarenlange ervaring of de prachtigste diploma’s. De eigenschappen die in het bezit zijn moeten goed passen bij het bedrijf waar interesse in is en moeten een potentieel toekomstige medewerker onderscheiden van de andere sollicitanten. Tip: Centerpoint – werving en selectiebureau bouw

 

Val op en spring eruit

Hoe kun je nu het beste indruk maken tijdens een sollicitatie of functioneringsgesprek? Of wat voor punten kun je het beste neerzetten voor een geslaagde sollicitant? Dit zijn vaak de opvallers, de mensen die eruit springen, maar ook weer niet te veel. Een sterk CV met de juiste professionele kwaliteiten, een sterke persoonlijkheid en iemand die zichzelf goed kent en weet over te brengen.

 

De juiste vaardigheden zijn natuurlijk belangrijk, maar ook eventuele doorgroei- en leermogelijkheden zijn essentieel voor de toekomst van zowel het bedrijf als de medewerker. Klantvriendelijkheid, doorzettingsvermogen en flexibiliteit zijn punten die voorop moeten staan, zeker in onze snel veranderende maatschappij. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk voor de medewerker om plezier in zijn of haar baan te hebben en naar een goede omgang met collega’s en van het werk te streven. Uitgelicht: actuele vacatures in de bouw

 

Tips voor het binnenhalen van de juiste klussen

Als je zelfstandig werkzaam bent in de bouw vraag je je vast voortdurend af hoe je de beste klussen kunt binnen halen en hoe je je het beste kunt ontwikkelen om in de toekomst succesvol te blijven. Hier is het belangrijk om te weten wat je kan, wat je wilt en hoe je hier het beste naartoe kunt werken. Wat zijn je mogelijkheden in het werk, maar ook: wat zijn je limieten en waar kun je het beste nog niet aan beginnen. Het is belangrijk om je grenzen goed op te stellen en niet te hoog te grijpen. Daarnaast is het verstandig om toekomst gericht te kijken en te bedenken waar je naar toe wilt werken. Als je eenmaal weet wat je wilt en wat je hiervoor nodig hebt, kun je veel gemakkelijker een plan op zetten om hier gericht naar te werken.

Bouw het CV op met competenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *