Helaas komt het vaker voor dan we willen, er ontstaat schade aan je mobiele telefoon. Of je hem nu zelf hebt laten vallen of iemand anders heeft de schade aan je telefoon toegebracht, het is erg vervelend. De telefoon kan misschien nog gerepareerd worden of is dusdanig beschadigd dat je een nieuwe moet aanschaffen. Plots kom je voor ongeplande kosten te staan. Nu vraag je jezelf misschien af of je recht hebt op een vergoeding. In dit artikel leggen we uit of een kapotte telefoon onder de inboedelverzekering valt.

Wat verstaan we onder een inboedelverzekering?

Met een inboedelverzekering ben je gedekt in geval van schade aan je spullen in de woning door inbraak, diefstal of beroving. Dit zijn dus eigendommen die niet nagelvast aan je woning zitten. Denk hierbij aan meubels en waardevolle spullen zoals sieraden en televisies.

Wel of niet gedekt bij een kapot gevallen telefoon?

Heb je schade aan je mobiele telefoon omdat je deze hebt laten vallen, dan is de kans groot dat deze niet onder je inboedelverzekering valt. Enkel spullen die dus door inbraak, diefstal of beroving zijn beschadigd kunnen vergoed worden. Met een allrisk inboedelverzekering zou het wellicht nog kunnen lukken om de schade vergoed te krijgen. Met een allrisk inboedelverzekering ben je namelijk ook verzekerd voor schades die ontstaan zijn door oorzaken van buitenaf. Wanneer je telefoon gestolen is uit je huis, dan kan je zeker beroep doen op je inboedelverzekering.

Een speciale telefoonverzekering afsluiten

Wil je je telefoon goed verzekeren? Dan zijn er speciale telefoonverzekeringen die je kunt afsluiten. Vaak kun je dit meteen doen na de aanschaf van een nieuwe telefoon, maar je kunt dit natuurlijk op ieder gewenst moment afsluiten. Deze verzekering biedt wereldwijd dekking in geval van diefstal, verlies of beschadiging aan de telefoon. Hiervoor gelden echter wel een aantal voorwaarden.

Voorwaarden telefoonverzekering

In geval van diefstal of verlies dan keren de meeste telefoonverzekeringsmaatschappijen de aankoopprijs uit. Je moet dan aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je telefoon moet minimaal 50% van de nieuwwaarde zijn op de dag van aangifte;
  • Is je telefoon minder dan 50% van de nieuwwaarde? Dan keren zij slechts de helft van de aankoopprijs uit;
  • Telefoon beschadigd? Dan betaalt de verzekering de reparatiekosten.

Inboedelverzekering afsluiten?

Ben je nog op zoek naar een inboedelverzekering? Of betaal je een te hoge premie? Overstappen.nl zet verschillende inboedelverzekeringen naast elkaar om te vergelijken. Zo kan jij de verzekering én verzekeraar kiezen die aansluit op jouw wensen en behoeftes. Te veel betalen is hiermee verleden tijd. Stap vandaag nog over. Het was nog nooit zo makkelijk!

Valt een kapotte telefoon onder de inboedelverzekering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *