Een badkamer kopen is iets wat je niet vaak doet. Daarom is het verstandig om je goed te verdiepen in de mogelijkheden, zodat je de juiste keuze maakt. In deze blog lees je meer over de inloopdouche. Wat zijn de voor en nadelen? En kun je beter voor een inloop met douchebak kiezen? Of wil je de inloopdouche direct op de vloer plaatsen? Lees gauw verder en ontdek wat het beste bij jouw wensen past.

Wat is een inloopdouche?

Vandaag de dag is een inloopdouche haast niet meer weg te denken uit de Nederlandse badkamers. Het principe van een inloopdouche is natuurlijk dat je een vrije inloopt hebt. Bovendien hebben dit soort douches vaak geen opstaande rand of drempel. Hierdoor verlaag je de kans dat je uitglijdt of een misstap maakt. Verder is de inloopdouche vaak voorzien van glazenwanden of betegelde muren zonder deur. Het nadeel van een glazenwand is dat je minder privacy hebt, maar daarom kun je ook kiezen voor matglas.

Een inloopdouche kan direct op de tegelvloer worden geplaatst, maar ook kun je kiezen voor een douchebak. Sommige inloopdouches zijn echter niet geschikt voor plaatsing op een douchebak. Hou hier rekening mee bij de aanschaf.

Inloopdouche met douchebak

Wanneer je van praktisch houdt, dan is een inloopdouche met douchebak de beste keuze. Dit is een lage bak die ervoor zorgt dat het douchewater direct wordt afgevoerd en niet de badkamer in loopt. Hierdoor blijft de rest van de badkamer droog, wat weer ten goede komt aan het tegelwerk in de rest van de badkamer. Verder kiezen mensen vaak voor een douchebak in de inloopdouche omdat het prettiger aanvoelt aan de voeten. Je hebt dan geen last van de voegen tussen de tegels. Verder is het een optie om te kiezen voor een douchebak met extra antislip. Ideaal voor wanneer je wat ouder bent of kinderen hebt.

Inloopdouche direct op de tegelvloer

De meest populaire keuze is om de inloopdouche direct op de tegelvloer te plaatsen. Dit geeft een mooie strakke minimalistische uitstraling. Ga bijvoorbeeld voor de populaire mosa vloertegels. Verder heeft een inloopdouche minder onderdelen, waardoor je het gemakkelijk kunt onderhouden. Je hebt tenslotte geen last van lastige hoekjes of vele randjes waar het vuil zich kan ophopen. De vloer van de badkamer maak je natuurlijk in één keer schoon met de rest van de vloer. Tot slot zijn alle afmetingen mogelijk met een inloopdouche. Dus heb je een kleine badkamer of juist een grote? Geen probleem een inloopdouche past overal. Wil je meer weten over het plaatsen van een nieuwe badkamer met inloopdouche? Of wil je een persoonlijk advies? Neem dan vrijblijvend contact op metTuijps, de keukenspecialist van Noord Holland.

Waarom kiezen voor een inloopdouche?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *