Mooi en praktisch: Een gietvloer in je huis!

Vroeger zag je ze alleen in bedrijfsgebouwen en fabrieken, maar tegenwoordig winnen ze snel terrein in de huizen en terecht, gietvloeren zijn in!

Wat is een gietvloer

Gietvloeren zijn meestal op epoxy of polyurethaan basis. Epoxy gietvloeren zie je vooral in bedrijfsgebouwen en fabrieken. Polyurethaan in woningen en kantoren. Polyurethaan of in het kort PU kan gebruikt worden als fraaie afwerking van cement of gips of ook van stalen ondergronden. Een polyurethaan gietvloer is zachter en flexibeler dan de epoxy variant.

Waarom een gietvloer in je huis

Een gietvloer heeft verschillende voordelen als vloer in je woonkamer. Het voelt verrassend aangenaam aan en PU-gietvloeren gaan perfect samen met vloerverwarming. Ze kunnen mooi naadloos gegoten worden en zijn krasbestendig en vochtwerend. Ze zijn heel eenvoudig in het onderhoud en schoonmaken, dus ideaal met kleine kinderen of als je last hebt van allergieën. Ook zijn ze extreem duurzaam.

Gewoon een mooie keuze

De belangrijkste reden waarom mensen voor een gietvloer kiezen is toch wel de uitstraling. Een gietvloer gaat perfect samen met een moderne inrichting, maar ook met landelijk of Scandinavisch design combineert het heel fraai. Of kies juist voor een contrast. Een schitterend oud gebouw met balkenplafonds en authentieke details met een strakke gietvloer.Je kunt de gietvloer in bijna alle denkbare kleuren laten plaatsen. Sommige mensen schrikken een beetje van het prijskaartje van een gietvloer, maar als je nagaat dat de vloer minimaal twee keer zolang meegaat als een laminaat of parketvloer en vrijwel geen onderhoud nodig heeft valt dat behoorlijk mee.

Waar in huis plaats je een gietvloer?

In principe kan de gietvloer in je hele huis geplaatst worden, maar het meeste zie je hem toch in de woonkamer en badkamers. In de badkamer speelt natuurlijk de mooie strakke uitstraling, de vochtbestendigheid en het makkelijke schoonmaken mee. In de woonkamer vooral het strakke naadloze karakter. Ga je echt voor een strakke designuitstraling overweeg dan ook eens om je gietvloer over je trap door te trekken. Dit geeft een heel rustig en minimalistisch effect.

Mooi en praktisch: Een gietvloer in je huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *