Met engineering worden technische onderdelen of apparaten ontworpen en ontwikkeld. Engineering kan op veel verschillende manieren beschreven worden. In het kort komt het erop neer dat iemand die zich met engineering bezig houdt, werkt aan de ontwikkeling productie en de planning van een technisch project. Engineering is te verdelen in verschillende categorieën. Zo kun je engineer zijn in de bouwkunde, de civiele techniek, werktuigbouwkunde, elektrotechniek, chemische technologie, materiaalkunde, vliegtuigbouwkunde en nog veel meer verschillende technische disciplines.

Verschillende vakgebieden

Engineering wordt uitgeoefend op verschillende vakgebieden. Het komt erop neer dat alles wat met technische wetenschappen te maken heeft onder de noemer engineering kan worden vallen. Dat betekent niet dat je met een diploma als engineer ook op elk vakgebied aan de slag kunt. De meest bekende opleidingen om engineer te worden zijn waarschijnlijk wel technische bedrijfskunde, werktuigbouwkunde, elektrotechniek en civiele techniek. Daarnaast zijn er nog tal van andere opleidingen waarmee je jezelf kunt specialiseren op het gebied van engineering. Ben je geïnteresseerd in vliegtuigen en de ontwikkeling hiervan? Dan kun je bijvoorbeeld een opleiding luchtvaarttechnologie of aviation doen. Hetzelfde geldt voor scheepsbouwkunde en bijvoorbeeld autotechniek.

Ontwerpen

Engineering bestaat voor een groot deel uit het ontwerpen van technische onderdelen, modellen of machines. Dit kan op papier worden gedaan maar in veel gevallen wordt het gedaan met bepaalde software. Hiervoor kunnen technische tekenprogramma’s worden gebruikt waarmee modellen ook in 3D gemaakt kunnen worden. Het is dan mogelijk om berekeningen te doen om de haalbaarheid van een bepaald product uit te kunnen rekenen. Als de resultaten die hier uit komen uit naar wens zijn dan is het mogelijk om een prototype te maken.

Prototype

Met een prototype wordt het uiteindelijk een product getest. Zo kan er worden gekeken of alle eigenschappen die de machine of het technische onderdeel moet hebben ook naar wens zijn. Door middel van verschillende testen kan er worden gekeken naar bijvoorbeeld de stevigheid van een product. Ook kan er dan aan de hand van verschillende tests worden geanalyseerd hoe lang het product mee gaat onder bepaalde omstandigheden. Een goed voorbeeld hiervan is een prototype van een auto die in een windtunnel wordt gezet om de luchtstroming en de weerstand hiervan te testen.

Wat is engineering?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *