Een verstopt riool kan voor veel problemen zorgen, ook op kantoor. Zonder dat je hier heel veel bij stilstaat, is kantoor een van de plekken waar je het grootste deel van je leven doorbrengt. Een verstopt toilet kan dan ook voor veel overlast zorgen. Zeker in een kleiner kantoor kan dit voor veel stress zorgen. Is er sprake van een verstopping? Kijk dan op https://www.ontstoppingsdienst-groningen.nl.

Kantoor toilet

Een verstopt toilet op kantoor moet diezelfde dag nog opgelost worden, anders loopt heel de dag mis. Daarom is het van belang om zo snel mogelijk de lokale ontstoppingsdienst in Groningen te bellen. Het nadeel aan toiletten op kantoor is dat ze veel gebruikt worden, door verschillende mensen. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar het toilet kan wel sneller verstopt raken doordat er anders mee om wordt gegaan. Op kantoor belanden er ook vaak zaken in het toilet die er niet thuishoren, zoals maandverband en te dik toiletpapier. Ook worden er door veel mensen op kantoor vochtige doekjes gebruikt om bijvoorbeeld de bril schoon te maken, ook deze belanden in het toilet. Dit kan leiden tot verstoppingen.

Toilet in huis

Ook je toilet in huis kan verstopt raken, door jarenlang gebruik of doordat er ook zaken in belanden die er niet thuis horen. Er zijn veel tips te vinden die de verstopping op kunnen lossen, bijvoorbeeld het gebruik van een ontstoppingsmiddel of met kokend water de verstopping proberen weg te spoelen. Maar als het water echt niet weg kan en je blijft het proberen, stroomt je toilet over. Dit wil je natuurlijk zien te voorkomen, probeer daarom niet te veel zelf, maar schakel zo snel mogelijk een professional in. De professional heeft de juiste middelen om een verstopping snel te verhelpen. Ook zien zij dit soort zaken dagelijks waardoor zij vaak precies weten waar de verstopping vandaan komt. Mocht je wel zelf aan de slag willen, let dan op dat je geen zware middelen gebruikt die je leidingen aantasten, het vervangen van leidingen is vaak een dure en tijdrovende klus!

Rioolinspectie

Als je een kantoor hebt, laat dan regelmatig een inspectie uitvoeren. Voorkomen is namelijk beter dan genezen en je kunt er beter voor zorgen dat de leidingen schoon blijven. Door een jaarlijkse inspectie uit te laten voeren wordt de kans op vervelende verrassingen veel kleiner. Daarnaast is het goed om personeel er op te wijzen wat er wel en wat er niet in de leidingen terecht mag komen. Door samen op te blijven letten, voorkom je een verstopping!

Wat te doen bij een verstopt riool?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *